Living Apart Together | Sima Ipakchian Askari en Larissa Meijer over aanraking op afstand.

Gebrek aan affectie kan leiden tot stress en andere mentale problemen. Dat komt omdat onze hersenen dan minder het hormoon oxytocine aanmaken, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Oxytocine heeft een kalmerend en validerend effect: in de armen van iemand die je lief hebt, voel je je veilig en kom je tot rust. Ook een bemoedigend schouderklopje kan een vergelijkbaar effect hebben. Nu is aanraking en dus oxytocine niet altijd voor iedereen beschikbaar.

Sima Ipakchian Askari en Larissa Meijer onderzoeken beiden, ieder vanuit een ander perspectief, het effect van aanraking op afstand. Is er een alternatief?

Stadstalkshow het Hart is een programma van de Utrechtse makers Teddy Tops en Oscar Kocken. Vanuit het hart van de stad onderzoeken zij met ervaringsdeskundigen, experts en creatieven de onderwerpen die in de waan van de stad vaak aan ons voorbijgaan. Van liefde en seks tot de dood: het zijn onderwerpen die je in het hart raken en het stadsleven beïnvloeden. In de show worden diepgaande gesprekken afgewisseld met spraakmakende columns, hilarische sketches en creatieve interpretaties.