Datum: 17 mei 2023
Tijd: 09:00 - 12:00

Een baby maakt gebruik van lichaamstaal en geluidjes. Door het inzoomen op deze specifieke vorm van communicatie met behulp van bestaande videobeelden leer je als professionals (nog) meer sensitief en responsief reageren op de taal van de baby. Dit bevordert ontspanning en draagt bij aan het doormaken van een goede ontwikkeling.

Naast het sensitiever worden voor de lichaams- contact en ontwikkelingssignalen van een baby, is responsief reageren minstens zo belangrijk. Dat betekent adequaat reageren, passend bij de behoefte van de baby. Hiervoor maak je vaak al intuïtief gebruik van de basiscommunicatie. Echter, wanneer een baby ziek, onrustig of excessief huilt gaan we onbewust en onbedoeld vaak anders communiceren en raakt de basiscommunicatie en dus ook het contact met een baby verstoord.

Contact in Beeld reikt in haar online training ‘Communiceren met een baby in een (para-) medische setting’ voor professionals ‘De 4 bouwstenen van positief contact’ aan om verstoring in het contact te voorkomen of te kunnen herstellen. De bouwstenen zijn een krachtige ondersteuning in je werk met ouders en kinderen en direct toepasbaar in de praktijk. Door de bewustwording van de werking van de bouwstenen, kun je ze heel effectief gaan inzetten als een baby stress ervaart, ziek is, onrust of pijn ervaart. Hiermee zorg je voor een behoud van verbinding in het contact. En juist die verbinding helpt de baby zijn emoties te reguleren wat weer een enorm verschil kan maken voor fysiek herstel bij ziekte, in groei en voedingsinname, op slaapgedrag en zijn verdere ontwikkeling.

Contact in Beeld geeft woensdag 17 mei a.s. de online training ‘Communiceren met een baby in een (para-) medische setting’.
Kosten €85,- excl. btw.
Ben je VSD lid dan kun je € 15,– restitutie ontvangen. Zie hier hoe je dit moet aanvragen.

Zie hier voor meer informatie en aanmelden.